Hét geluid

Tijdens de tour in de zomer van 1999 is het geluid van de Uiver vele malen te horen geweest. Wij bieden we je een selectie daarvan aan, in mp3 formaat. Het downloaden kan wat lang duren, en daarom bieden we ook streaming mp3 aan, zodat je direct kunt genieten van deze heerlijke Uiver-geluiden.

Mocht je echter om een of andere reden problemen hebben met het downloaden, bericht het ons kort via het mailformulier onder 'credits'. Als je het geluidsbestand als data op het scherm te zien krijgt, dan kun je het geluid alsnog downloaden door op 'back' te drukken en daarna rechts te klikken op de link en 'Save Link As...' uit het menuutje te kiezen.

Polygoonbeelden 'Aankomst en huldiging van de uiverbemanning en andere uiveronderwerpen'

uiverballade

De Uiverballade

De ballade van The Dutch Dixie Machine is zowel in mp3 (64 Kbps) als in real audio (20 Kbps) formaat te beluisteren. Voor beide formaten kan je de real audio player (G2, vanaf versie 6) gebruiken. Als je die niet hebt, kan je hem hier downloaden. Met dank aan Glen Duizer en William Dekker!

 

SBS Radio Melbourne

Met dank aan Yvonne Davis, Executive Producer Dutch Program - SBS Radio Melbourne (www.sbs.com.au/dutch)

Fragment van een radiouitzending uit oktober 2009. Yvonne Davis van SBS Radio Melbourne heeft een vraaggesprek met Jan-Jaap Bats, initiator van deze site. Onderwerpen o.a.: De herdenking van de Uiver noodlanding in Albury, de stemming in Nederland, overgebleven DC-2's en de andere gebeurtenissen uit 1934.

  • Fragment radiouitzending oktober 2009 (download)