6 maart 2004

Luchtvaart-filmtheater superattractie voor themapark-bezoekers: Nederlandse premiere van unieke helikopterfilm in Aviodrome

Met helikopters worden drugstransporten opgespoord en verijdeld; er wordt voedsel naar hongergebieden gebracht; skiŽrs worden uit de sneeuw van een Alpenlawine gered en we zien hoe de helikopter kan functioneren als vliegende hijskraan. Ook bijzondere soorten hefschroefvliegtuigen, zoals de 'Vliegende Banaan' en de Autogiro, waarbij de rotorbladen niet door een motor worden aangedreven, bewegen zich nu dagelijks over het maar liefst 18 meter brede filmscherm in de Aviodrome.

Sensationeel
Het grootbeeld-filmtheater in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome is geschikt voor de vertoning van zgn. '70 mm-films'; een filmformaat dat twee maal zo groot is als bij een normale bioscoop. Het beeld kan daardoor vele malen groter worden geprojecteerd. Films die speciaal voor dit systeem worden gemaakt, zijn voor toeschouwers uiterst sensationele ervaringen. De Aviodrome laat twee versies van de film aan het publiek zien. Tot eind maart zal de Engelstalige versie van de film draaien; daarna zal de film drAaaien met een Nederlands gesproken tekst. De film wordt diverse malen per dag vertoond en afgewisseld met 'gewone' luchtvaartfilms.

Het grootbeeld-filmtheater is voor alle bezoekers met een entreebewijs voor het Luchtvaart-Themapark Aviodrome gratis toegankelijk. Meer informatie over de Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. In de zomermaanden juli en augustus geldt een verlengde openingstijd: van 9:00-18:00 uur.

< terug naar nieuws