De 'Connie' staat nu in Lelystad (foto: Willem Honders)

8 juli 2004

De zomervakantie vliegt voorbij

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome staat deze zomervakantie bol van de bijzondere activiteiten. Van 3 juli t/m 29 augustus worden er voor alle jonge bezoekers diverse activiteiten georganiseerd, die met de luchtvaart te maken hebben.

'Connie' is thuis
De viermotorige Lockheed Constellation uit 1947 werd op woensdagavond 6 juli om 20.00 uur, door enkele duizenden belangstellenden welkom geheten in het nieuwe Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome en gedoopt door de Commissaris van de Koningin van de Provincie Flevoland. In de komende maanden en jaren zal heel Nederland haar kunnen bekijken in de Aviodrome op de luchthaven Lelystad.

Kinderknutselhoek
In een speciale knutselhoek kunnen kinderen naar hartelust kleuren, vouwen en knutselen. Veel kinderen hebben dit al gedaan en dat is te zien aan alle kleurplaten die er al aan de muur hangen. In de knutselhoek kunnen er niet alleen kleurplaten worden ingekleurd maar kunnen er ook vliegtuigjes worden gevouwen en vliegers worden gemaakt. De kinderen kunnen met hun zelf gevouwen vliegtuigjes deelnemen aan een wedstrijd "vliegtuigwerpen".

Speurtochten door de historie
De Aviodrome heeft een grote collectie historische vliegtuigen, die stammen van tussen 1896 en nu. Tussen de expositie over honderd jaar luchtvaart worden dagelijks vier verschillende speurtochten georganiseerd. Na afloop van de speurtocht krijgen de deelnemers, na het inleveren van de juiste antwoorden, een leuk Aviodrome-aandenken mee naar huis. Tevens wordt er elke woensdagmiddag, om 14:00 uur, een kinderrondleiding gegeven. Het bijzondere aan deze kinderrondleidingen is dat de kinderen ze als "echte" piloot of stewardess kunnen ervaren. En wat is er leuker voor een kind dan een rondleiding tussen de vliegtuigen krijgen, terwijl je verkleed bent als piloot of stewardess?

Dynamisch buitenterrein
Hoogtepunt van al deze kinderactiviteiten is ongetwijfeld het afvuren van een zelfgebouwde 'raket' op het buitenterrein. Ook kunnen de jonge bezoekers een speciale "kid's-ride" maken in de flightsimulator op het buitenterrein, temidden van de vliegtuigen die daar regelmatig aankomen en weer vertrekken.

Informatie
Met uitzondering van de kinderrondleidingen vinden de speciale kinderactiviteiten dagelijks plaats. De tijden worden in de Aviodrome aangekondigd.
Meer informatie over het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad is te vinden op www.aviodrome.nl of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. In juli en augustus geldt een verlengde openingstijd: van 9:00-18:00 uur.

< terug naar nieuws